Anderlecht-icoon lyrisch over Gentenaar en ziet toekomstige international

Anderlecht-icoon lyrisch over Gentenaar en ziet toekomstige international

03-07-2016 08:24

AA Gent zag Matz Sels vertrekken naar Newcastle. Wie er ook maar als vervanger kwam, hij heeft grote schoenen om te vullen. De Buffalo's vestigen hun hoop in de jonge Zweed Jacob Rinne. Anderlecht-icoon Pär Zetterberg ziet de doelman ooit nog in de nationale ploeg verschijnen. 

Rinne is een beloftevolle doelman, die indruk maakte bij zijn vorige club. Dankzij zijn goede prestaties bij Örebro SK knokte de Zweed zich in bij de U23 van Zweden. Rinne maakte normaal gezien ook deel uit van de Olympische selectie voor Rio.

Maar de transfer houdt de Zweed in Gent. Zetterberg denkt dat de U23 niet het eindstation is voor de nieuwe Buffalo. "Rinne is zeker één van de kandidaten om in de toekomst onze nationale doelman te zijn", geeft het Anderlecht-icoon aan in Het Laatste Nieuws

Maar Rinne heeft nog eerst veel werk voor de boeg. "Hij is er nu nog niet klaar voor, maar waarom niet over een jaar", gaat Zetterberg verder. Maar de kenners zijn het er over eens. AA Gent haalde een klasbak binnen. "Jacob blijft bovendien in alle omstandigheden kalm. Ik denk niet dat hij het woord stress kent. En gaat hij toch eens in de fout, dan zal hij zijn hoofd niet laten hangen. Ik ken weinig spelers die mentaal zo sterk zijn én zoveel zelfvertrouwen hebben", vult Magnus Sköldmark, sportief directeur bij Örebro, aan.