Kroatië verrast Spanje en belandt aan gunstige zijde van het speelschema

Kroatië verrast Spanje en belandt aan gunstige zijde van het speelschema

21-06-2016 22:52

Spanje heeft de eerste plaats in de groep door het 2-1 verlies tegen Kroatië verspeeld. Door de zege eindigen de Kroaten als groepshoofd en dat is belangrijk, want daardoor belanden ze aan de gunstige zijde van het speelschema.

Kroatië treft in de volgende ronde een nummer drie en speelt, bij plaatsing voor de kwartfinale, in de ronde daarna tegen de winnaar van Zwitserland - Polen. Spanje gaat als nummer twee verder op het EK en speelt in de achtste finales tegen Italië.

De Spanjaarden openden tijdens het onderlinge treffen van dinsdag al vroeg de score toen Alvaro Morata een inzet van Cesc Fabregas wist binnen te tikken na een splijtende pass van David Silva. Op slag van rust profiteerde Nikola Kalinic van een dekkingsfout van Sergio Ramos en tikte de bal fraai met de hak binnen. Het was sowieso niet de dag van Ramos, want een kleine twintig minuten voor tijd miste de verdediger een door scheidsrechter Björn Kuipers toegekende strafschop. In de slotfase zorgde ivan Perisic voor een enorme verrassing door doelman David De Gea in de korte hoek te verrassen.

Tsjechië - Turkije
Turkije vocht voor zijn laatste kans op dit EK en won met 0-2 van Tsjechië. Daardoor eindigden de Turken met drie punten als nummer drie in de groep en is het afwachten of dat voldoende is voor plaatsing voor de achtste finales. Burak Yilmaz zorgde na tien minuten voor deopeningstreffer en Ozan Tufan verdubbelde halverwege de tweede helft de score.