Duitsland verprutst kansen maar plaatst zich als groepshoofd, ook Polen door

Duitsland verprutst kansen maar plaatst zich als groepshoofd, ook Polen door

21-06-2016 19:50

Duitsland heeft zich als groepshoofd geplaatst voor de achtste finales van het EK. De ploeg van Joachim Löw won dinsdagavond met 1-0 van Noord-Ierland en stelde de eerste plek daarmee veilig. 

De Duitsers hadden wel met vijf of zes doelpunten verschil moeten winnen van de Noord-Ieren, die door de derde plek in de groep nog moeten afwachten of de drie punten - behaald tegen Oekraïne - genoeg zijn voor een plek in de volgende ronde. Zeker voor rust kreeg Duitsland kans op kans. Thomas Müller raakte de paal en de lat en ook Mario Götze en Mario Gomez waren vaak dichtbij een doelpunt. Uiteindelijk was het Gomez die voor rust voor de enige treffer van de wedstrijd zorgde.

Duitsland (zeven punten) eindigt op doelsaldo als groepshoofd. Polen heeft zich als nummer twee voor de achtste finales geplaatst. De Polen wonnen dinsdagavond met 1-0 van Oekraïne, dat is uitgeschakeld zonder ook maar één doelpunt te hebben gemaakt. Bij de wedstrijd tussen de twee EK-organisatoren van 2012 was een doelpunt van Jakub Blaszczykowski uiteindelijk genoeg voor de Poolse zege.

Polen weet wie de tegenstander in de volgende ronde wordt: Zwitserland. Voor Duitsland is het nog onduidelijk. De Duitsers zullen een nummer drie van de groepen A, B of F treffen.