Wales overklast Rusland en is groepswinnaar; Engeland niet langs Slowakije

Wales overklast Rusland en is groepswinnaar; Engeland niet langs Slowakije

20-06-2016 22:52

Wales en Engeland hebben zich maandagavond geplaatst voor de achtste finales van het EK. Dankzij een fraaie 3-0 zege op Rusland kroonde Wales zich verrassend genoeg tot groepswinaar. Engeland slaagde er niet in om door de verdediging van Slowakije heen te breken: 0-0. De Engelsen eindigden als tweede, Slowakije gaat door als één van de beste nummers drie. De Russen kunnen een ticket naar huis boeken. 

Slowakije  - Engeland 0-0
Engeland-coach Roy Hodgson verbaasde iedereen door zijn basiself op liefst zes plaatsen te wijzigen. Onder meer Daniel Sturrige, Jamie Vardy en Jordan Henderson stonden tegen Slowakije aan de aftrap. Aanvoerder Wayne Rooney begon op de bank. Vardy en Adam Lallana kregen in de eerste helft de beste kansen, maar goalie Kozáčik stond telkens in de weg.

Ook na de pauze waren de Engelsen dominant. Slowakije verdedigde met man en macht. Het land wist waarschijnlijk dat Rusland op ruime achterstand stond tegen Wales, waardoor het met een gelijkspel - en in totaal vier punten - sowieso tot de beste nummers drie van het EK ging behoren. The Three Lions slaagden er niet in om te scoren. Waarschijnlijk neemt Slowakije het in de achtste finale nu op tegen Duitsland. Engeland treft de nummer twee uit groep F. Dat kan Hongarije, Oostenrijk, Portugal of IJsland worden.

Wales - Rusland 3-0
The Dragons zaten al binnen twintig minuten op rozen tegen Rusland. Aaron Ramsey opende in Toulouse na elf minuten de score. Joe Allen zette hem met een fraaie steekpass alleen voor de keeper en de Arsenal-middenvelder rondde af met een mooie stift. Kort daarna was het linksback Neil Taylor die de 2-0 maakte.

Na ruim een uur spelen maakte Gareth Bale de klus af. De Real Madrid-ster tikte beheerst binnen en tekende daarmee voor zijn derde treffer van het EK. Bale is nu ook topscorer van het toernooi. Wales speelt in de achtste finales tegen de nummer drie uit groep A, C of D.