Spanje speelt met Turkije en is al zeker van plaats in de volgende ronde

17-06-2016 22:50

Spanje heeft zich vrijdagavond probleemloos geplaatst voor de volgende ronde van het EK. De regerend Europees kampioen was een maatje te groot voor Turkije, dat bij tijd en wijle werd vernederd onder aanvoering van een geniale Andrés Iniesta (3-0).

Spanje kende in het eerste groepsduel met Tsjechië nog de nodige problemen (1-0), maar had ditmaal geen kind aan zijn tegenstander. De ploeg van bondscoach Vicente del Bosque legde de basis voor de eenvoudige zege al in de eerste helft. Nolito, die opnieuw mocht beginnen in de aanval, zorgde met een geplaatst schot voor het eerste gevaar, alvorens hij na 34 minuten de assist verzorgde op Alvaro Morata.

De Juventus-spits kopte knap raak na een uitstekende voorzet van Nolito. Amper twee minuten later was het de Celta de Vigo-speler zelf die op het scorebord verscheen. Mehmet Topal kopte een bal dusdanig slecht terug dat Nolito vrij kon uithalen van dichtbij: 2-0. Vanaf dat moment was het duel gespeeld en liep Spanje na rust over de Turken heen.

Morata
Met name Iniesta liet af en toe oogstrelende dingen zien. De FC Barcelona-ster zette Jordi Alba na drie minuten in de tweede helft vrij (overigens wel in buitenspelpositie), waarna Morata zijn tweede treffer van de avond produceerde. Vervolgens nam Spanje wat gas terug en bleef de schade voor Turkije beperkt tot drie treffers. De Spanjaarden zijn de eerste EK-ploeg die minimaal drie keer scoorde op dit toernooi.

Spanje is door de zege al geplaatst voor de volgende ronde. Turkije staat na twee duels nog droog en moeten in de laatste groepswedstrijd winnen van Tsjechië om nog enige kans te maken op een vervolg op het EK.

Nog dit: tijdens de tweede helft werd Arda Turan voortdurend door de eigen Turkse fans uitgefloten. De Spanjaarden gaven hem wel applaus.