Invallers Vardy en Sturridge redden Engeland in beladen Battle of Britain

Invallers Vardy en Sturridge redden Engeland in beladen Battle of Britain

16-06-2016 16:59

The Battle of Britain tussen Engeland en Wales is donderdagmiddag in 2-1 voor Engeland geëindigd. Gareth Bale knalde op slag van rust een vrije trap achter de blunderende goalie Joe Hart, invallers Jamie Vardy en Daniel Sturridge scoorden na de pauze. 

De eerste helft in Lens verliep zéér slordig. Beide landen slaagden er amper in om een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen. Het was dan ook niet verrassend dat de openingstreffer voortkwam uit een dood spelmoment. Na een overtreding van Wayne Rooney mocht Real Madrid-ster Bale aanleggen. Met zijn linker pegelde Bale vanaf 35 meter op doel. Hart blunderde en zag de zwabberende bal in de verre hoek verdwijnen. 

In de pauze greep Engeland-bondscoach Roy Hodgson in door Daniel Sturridge en Jamie Vardy in de ploeg te brengen. Laatstgenoemde maakte zijn reputatie binnen tien minuten waar. De Leicester City-ster tikte van dichtbij binnen. Een ongelukkige rol was er voor Wales-aanvoerder Ashley Williams, die de bal terugkopte en daardoor buitenspel ophief. In extremis kwam het zelfs nog goed voor de Engelsen. Sturridge wurmde zich door de defensie van Wales en prikte van dichtbij binnen: 2-1. 

Engeland heeft nu vier punten uit twee groepsduels. Wales heeft er drie, net als Slowakije. Rusland pakte slechts één punt.