Milik loodst Polen naar gemakkelijke zege op armoedige Noord-Ieren

12-06-2016 20:01

Polen is het EK in Frankrijk goed begonnen. Door een doelpunt van Arkadiusz Milik werd het armetierige Noord-Ierland met 1-0 aan de kant geschoven in Nice.

In tegenstelling tot Marseille (Rusland – Engeland) en Lille (Duitsland – Oekraïne) was het zondag gezellig aan de Cote d'Azur, waar Polen en Noord-Ierland het EK openden. In de eerste helft van het eerste duel in groep C viel er echter bar weinig te genieten. Polen zocht wel de aanval, maar was onnauwkeurig in de afronding. Zo hielp Milik twee goede kansen op de openingstreffer om zeep.

Noord-Ierland beperkte zich tot tegenhouden en dat beeld veraderde niet in de tweede helft. In minuut 51 brak het verzet van de verrassende EK-deelnemer echter. Jakub Blaszczykowski bediende Milik, de Ajax-spits nam de bal aan en schoot 'm met zijn linker in de korte hoek.

De eerste EK-treffer van Milik betekende ook meteen de winnende in Nice, waar Noord-Ierland niet één keer op doel schoot. Cultheld Will Grigg bleef negentig minuten op de bank. Polen gaat door de zege aan kop in groep C. Duitsland en Oekraïne, de twee andere landen in de poule, trappen zondagavond om 21.00 uur af Lille.