Realiseert Kalidou Koulibaly droomtransfer naar de Premier League?

Realiseert Kalidou Koulibaly droomtransfer naar de Premier League?

02-06-2016 10:10

Kalidou Koulibaly, die tussen 2012 en 2014 uitkwam voor Racing Genk, kan een mooie transfer naar de Premier League versieren. De verdediger van Napoli staat namelijk op het verlanglijstje van Antonio Conte, die volgend seizoen manager wordt bij Chelsea.

Vanaf 10 juni hoopt Antonio Conte de Italiaanse nationale ploeg zo ver mogelijk te loodsen op het EK in Frankrijk, maar daarna gaat de coach aan de slag bij The Blues. Na het desastreuze voorbije seizoen hoopt de Londense club de spelerskern gevoelig te versterken deze zomer. Koulibaly lijkt volgens Calciomercato één van de belangrijkste kandidaten om de achterhoede te versterken.

Als Italiaans bondscoach en ex-Juventus-trainer kent Conte de Napoli-verdediger maar al te goed. Als Chelsea effectief wil doordrukken voor de Senegalese international, die overigens geboren werd in Frankrijk, zal het wel behoorlijk diep in de buidel moeten tasten. De Napolitanen zouden dertig miljoen euro vragen.

Koulibaly is overigens niet de enige naam op het lijstje van Chelsea. In eerste instantie zou de club zich, opnieuw op aanraden van Conte, richten op Antonio Rüdiger, de Duitse verdediger van AS Roma. Die kwam afgelopen zomer over van VFB Stuttgart en is door Joachim Löw opgenomen in de Duitse EK-selectie.