'Ambitieuze Londenaren melden zich bij degradant Newcastle voor Wijnaldum'

'Ambitieuze Londenaren melden zich bij degradant Newcastle voor Wijnaldum'

17-05-2016 08:58

Newcastle United is gedegradeerd, maar Georginio Wijnaldum speelt komend seizoen mogelijk wél in de Premier League. West Ham United heeft belangstelling voor de Nederlandse aanvallende middenvelder.

Dat meldt het Britse Squawka dinsdag. West Ham heeft naast Wijnaldum ook vleugelaanvaller Andros Townsend op het oog. De Engelse subtopper, die dit seizoen op de zevende plek eindigde in de Premier League, ziet in het duo perfecte kandidaten om de selectie van The Hammers in de zomer te versterken.

West Ham heeft een transferbudget van ongeveer zestig miljoen euro klaar liggen. Daarmee moet het elftal van manager Slaven Bilic een flinke kwaliteitsimpuls krijgen. Townsend mag weg voor ongeveer elf miljoen euro. Het is onbekend wat Wijnaldum op moet leveren. De voormalig speler van PSV en Feyenoord werd afgelopen zomer aangetrokken voor ongeveer achttien miljoen euro. Hij maakte tijdens zijn debuutseizoen elf goals in de competitie. 

Daarnaast willen The Hammers ook Michy Batshuayi halen, maar Olympique Marseille wil 40 miljoen euro vangen. Of West Ham bereid is dat te betalen, is nog maar de vraag. Bovendien azen ook Tottenham, AS Roma en Juventus op de Rode Duivel.