Dit was de dag: Stoute Annelien, Geen Ruslan meer en Engels vrij

Dit was de dag: Stoute Annelien, Geen Ruslan meer en Engels vrij

02-05-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 20u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Het truitje van Oli
Een opvallende tafereel zondag tijdens Anderlecht-Gent (2-0). Olivier Deschacht maakte zich in het slot van de partij klaar om in te vallen, maar moest plots nog naar binnen lopen. Achteraf bleek hij zijn shirt vergeten te zijn. In Stadion werd het voorval met de nodige spot besproken.

Breda in de war
Nog in de topper zorgde Kara Mbodji voor het openingsdoelpunt. Hij scoorde wel na buitenspel. Ex-scheidsrechter Stéphane Breda kan niet begrijpen dat Kara zijn treffer werd goedgekeurd.

Pech voor Genk
KRC Genk kreeg maandag slecht nieuws te verwerken. Het optimisme dat zondag na de wedstrijd nog heerste over de blessure van Ruslan Malinovskyi, werd na nader onderzoek van tafel geveegd. De middenvelder is maanden out.

Engels vrij
Club Brugge kon afgelopen zondag overtuigend winnen van KRC Genk (3-1). De wedstrijd bleef niet onbesproken. Zo gaf Björn Engels in de eerste helft een tik tegen het hoofd van Alejandro Pozuelo. De Genk-supporters vonden dat Engels een schorsing verdiende, maar de Reviewcommissie denkt er anders over.

Jeugdidool
Jelle Vossen had meerdere redenen om te juichen zondag. Niet alleen won hij met Club Brugge, na de wedstrijd wachtte hem nog een aangename verrassing. Hij ging op de foto met zijn jeugdidool Robert Spehar.