Ontketend Tottenham voert druk op morsend Leicester maximaal op

18-04-2016 22:57

Tottenham Hotspur heeft in het Brittania Stadium optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Leicester City. De ploeg van trainer Mauricio Pochettino haalde op bezoek bij Stoke City ongenadigd hard uit (0-4).

Leicester kwam zondag niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen West Ham United, waardoor Tottenham het onderlinge verschil kon terugbrengen tot vijf punten. Die boodschap leek de ploeg van Pochettino goed in de oren te hebben geknoopt. Na acht minuten krulde Harry Kane de bal prachtig langs Stoke-doelman Shay Given. De assist was van Mousa Dembélé.

Christian Eriksen raakte vervolgens nog de lat, maar in de tweede helft waren The Spurs wél zorgvuldig in de afrondig. Dele Alli besliste het duel na 66 minuten op aangeven van Eriksen, waarna Kane en opnieuw Alli de score nog meer aanzien gaven. Met name de laatste treffer was van grote schoonheid (zie Vine onder).

Tottenham nadert Leicester tot op vijf punten, met nog vier wedstrijden te gaan. Komend weekend spelen de Londenaren een thuiswedstrijd tegen West Bromwich Albion, terwijl Leicester (zonder de geschorste Jamie Vardy) Swansea City ontvangt.