DE VIJF: Liedjes van de Rode Duivels, van Sergio tot valse spelers

DE VIJF: Liedjes van de Rode Duivels, van Sergio tot valse spelers

15-04-2016 11:38

Het EK-lied voor de Rode Duivels is eindelijk klaar! De Duivelse supporters zullen voortaan kunnen swingen op 'Melody' van Dimitri Vegas & Like Mike. In het verleden zijn er al heel wat andere liedjes gemaakt om te supporteren voor de Rode Duivels. VoetbalPrimeur.be maakt een overzicht.

Rode Duivels - Go West
Eerst en vooral is er Go West. Bekend gemaakt door Village People, maar voor het WK94 in de VS gezongen door de Rode Duivels. Maar daar zaten toch een paar valse noten in. 

Sergio - Allez allez allez
Voor het EK in eigen land (2000) besloot men bij de KBVB dan maar om het over te laten aan iemand anders dan de spelers. Sergio kreeg die eer. Hij maakte 'Allez allez allez', misschien wel het op één na bekendste lied van de Rode Duivels.

De Pitaboys- Waar is da feestje
Een officieel lied van de Rode Duivels is het niet, maar de supporters hebben het wel overgenomen. 'Waar is da feestje' hoor je wekelijks op de Belgische tribunes, ook wanneer de Rode Duivels spelen is het steevast een liedje dat gezongen wordt. Laat ons hopen dat we dat ook op het EK in Frankrijk kunnen doen.

 Stromae - Ta Fête
De mosterd voor het nieuwe EK-lied lijkt wel bij Stromae gehaald. De intussen wereldberoemde Brusselaar maakte het WK-lied voor het WK in Brazilië. De clips is ook zeker het bekijken waard.


De Strangers - Wij gon nor Mexico
Eentje voor de ouderen onder ons. De Strangers met 'Wij gon nor Mexico'. Het WK86 in Mexico is nog steeds het meest succesvolle toernooi van de Rode Duivels. En toen werd het WK-lied van De Strangers gebruikt. Althans, toch in Vlaanderen.