City wil Kompany kost wat kost bijhouden en Denayer zal zijn kans krijgen

City wil Kompany kost wat kost bijhouden en Denayer zal zijn kans krijgen

22-03-2016 17:05

Nu Pep Guardiola volgend seizoen de nieuwe trainer van Manchester City zal worden, is er al heel wat inkt gevloeid over de toekomst van Vincent Kompany. Meerdere Engelse tabloids geloven immers dat Guardiola van Kompany af wil. De kapitein zou te blessuregevoelig zijn voor de Spanjaard. Maar dat blijkt nu niet het geval te zijn. Dat weet Het Nieuwsblad. 

De clubleiding van Manchester City heeft gereageerd op de geruchten dat Kompany zou mogen vertrekken van Guardiola. Zij zouden hem te allen prijzen bij de club willen houden. Kompany is namelijk een clubicoon geworden bij The Citizens. Hij was al bij de club voordat ze werd overgenomen door de steenrijke Sjeik Mansour van Abu Dabi. Samen met de club heeft onze landgenoot een ware transformatie meegemaakt. Hij wordt ook op handen gedragen door de fans.  

De uiteindelijke beslissing over wie er mag vertrekken bij City ligt bij de technisch directeur, Txiki Begiristain. Hij speelde nog met Guardiola samen bij FC Barcelona en is goed met hem bevriend. Begiristain zou spelers als Eliaquim Mangala en Martin Demichelis wel laten vertrekken. Jason Denayer zou volgend jaar dan eindelijk zijn kans bij de club uit Manchester krijgen.