De Bruyne bijna terug op het veld: Rode Duivel zit voor op schema

De Bruyne bijna terug op het veld: Rode Duivel zit voor op schema

22-03-2016 12:54

Kevin De Bruyne zit aan het einde van zijn lijdensweg. De Rode Duivel blesseerde zich eind september, maar het einde van zijn herstelperiode lijkt nu in zicht. De middenvelder is na de interland waarschijnlijk opnieuw beschikbaar. Dat liet hij weten aan City TV.

De Bruyne had het niet gemakkelijk tijdens zijn blessure. "Het is altijd frustrerend om er niet bij te zijn. Maar ik heb meteen na mijn blessure de knop omgedraaid en mijn doel was om mij zo goed mogelijk voor te bereiden op de komende wedstrijden. Het was niet makkelijk om toe te kijken want we verloren enkele wedstrijden in de competitie. We staan op dit moment enkele punten achter in de competitie, maar we zijn nog een ronde verder in de Champions League en daar kijken we naar uit. Hopelijk maken we daar een goede beurt.

Tijdens zijn afwezigheid liet Man City enkele steken vallen. Het kampioenschap lijkt nu ver weg. "Mathematisch kunnen we nog kampioen worden, al wordt dat moeilijk met nog maar acht wedstrijden voor de boeg. Als we geen kampioen worden, moeten we vol voor die tweede plaats gaan. Het is belangrijk dat we nog zo veel mogelijk wedstrijden winnen zodat we ons kwalificeren voor de Champions League van volgend jaar."

"We moeten vol vertrouwen die laatste wedstrijden aanvatten. Als het uiteindelijk niet lukt om kampioen te worden en het is niet onze fout, dan is dat zo. We moeten gewoon alle komende wedstrijden winnen. Ik kijk heel erg uit naar de volgende wedstrijden. Ik haat het om wedstrijden te verliezen", besluit hij.