KV Mechelen legt sterkhouder en invallersdoelman eerstdaags langer vast

KV Mechelen legt sterkhouder en invallersdoelman eerstdaags langer vast

22-03-2016 08:06

KV Mechelen maakt werk van de toekomst. Het gaat de contracten verlengen van Mats Rits en Anthony Moris. De twee zouden een van de komende dagen voor 3 jaar bijtekenen, aldus Het Laatste Nieuws. Met spits Nicolas Verdier lopen de onderhandelingen nog.

Rits loopt sinds januari 2013 rond Achter de Kazerne. Het jeugdproduct van Beerschot kon zich bij Ajax niet doorzetten en keerde terug naar België. Bij Malinwa had hij het aanvankelijk ook niet onder de knie, maar ontwikkelde hij zich steeds meer tot een bepalende speler. De nog steeds maar 22-jarige middenvelder kwam dit seizoen al 22 keer in actie in de competitie, waarvan het gros van de wedstrijden in de basis.

Invallersdoelman Moris is nog maar sinds januari 2015 een speler van KV Mechelen. De Luxemburgse goalie arriveerde toen als vrije speler, nadat zijn contract bij Standard ontbonden werd. Dit seizoen stak hij Colin Coosemans voorbij in de hiërarchie als tweede doelman, achter de ongenaakbare Jean-François Gillet.

Met de Franse spits Nicolas Verdier wordt nog onderhandeld. De hard werkende aanvaller arriveerde op ongeveer hetzelfde moment als Moris. Nadat hij in de eerste maanden moeilijk de weg naar doel vond in Mechelen, was hij dit seizoen toch al goed voor 8 competitiedoelpunten.