Chinese megatransfer in aantocht voor Messi, Ronaldo of Rooney

Chinese megatransfer in aantocht voor Messi, Ronaldo of Rooney

12-02-2016 09:28

Sven-Göran Eriksson, manager van de Chinese Super League-club Shanghai SIPG, hoopt dat de grote spelers uit Europa naar China verkassen. Dat tekent het Zweedse Expressen op uit de mond van de voormalig bondscoach Engeland.

"Het zou geweldig voor het voetbal in China zijn als Zlatan zou komen", zei Eriksson. "Ik herinner me de jaren negentig in Italië. Die clubs daar hadden toen meer geld dan alle andere clubs in Europa, dus alle goede spelers wilden daar spelen. En de competitie was geweldig. Rond het jaar 2000 nam de Premier League dat over en werd er grof geld uitgegeven aan spelers en contracten."

"Nu, in 2016, lijkt China het over te nemen. Chinese clubs kunnen concurreren met de grote Europese clubs qua transferbedragen. Het is we belangrijk om aan te geven dat het geld niet alleen wordt besteed aan grote, beroemde voetbalsterren, maar ook aan projecten voor de jeugd. Spelers als Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Wayne Rooney? Waarschijnlijk zal één van de supersterren snel de overstap naar een grote Chinese club maken. Wie wil Rooney nou niet?", besluit Eriksson.