'Anderlecht wil opmerkelijke deal sluiten over Vanden Borre'

'Anderlecht wil opmerkelijke deal sluiten over Vanden Borre'

09-02-2016 08:26

Anthony Vanden Borre lijkt stilaan de uitgang te hebben gevonden bij Anderlecht. Anderlecht wil zijn contract laten ontbinden en hem gratis laten gaan naar het Zwitserse Sion: VDB is al naar Zwitserland afgereisd.

Vanden Borre is volgens Het Nieuwsblad al in Zwitserland, hij heeft het oefencomplex al bezocht en gaat nu onderhandelen over een contract. Bij Sion komt hij in ieder geval een paar oude bekenden tegen: ook Ilombe Mboyo en Geoffrey Mujangi Bia liggen daar onder contract. In België in de transfermarkt dicht, maar in Zwitserland blijft die iets langer open. 

Anderlecht doet in ieder geval helemaal niet moeilijk over een transfer, VDB zou zelfs helemaal gratis mogen vertrekken. De verdediger heeft een loon van ongeveer 800.000 euro per jaar, dat terwijl hij nu al maanden in de B-kern zit. Toch wil Anderlecht zich indekken, want de kwaliteiten van VDB staan buiten kijf. Anderlecht wil een stevig percentage bedingen op een eventuele doorverkoop, het zou zelfs gaan om 50%. Het valt af te wachten of Sion akkoord is met die deal.