DE ZEVEN: Deze zeven spitsen kunnen Pereira komen vervangen

DE ZEVEN: Deze zeven spitsen kunnen Pereira komen vervangen

26-01-2016 12:35

Echt heel verrassend was het nieuws misschien niet: Club Brugge wil een vervanger zoeken voor Leandro Pereira. De spits moet nog niet weg, maar Club wil wel nog een tweede targetspits hebben, liefst iemand die de competitie kent. Misschien wel één van deze namen?

Tom De Sutter (30 jaar, Bursaspor)
Aan een terugkeer van De Sutter zijn er aardig wat voordelen verbonden. Hij kent de club natuurlijk heel goed, en bovendien ligt hij ook goed bij de supporters. Toch zijn er ook vraagtekens te plaatsen bij De Sutter: bij zijn huidige club Bursaspor raakt hij nauwelijks van de bank, en in de laatste Play-Offs scoorde hij welgeteld één doelpunt. Toch kan hij door zijn ervaring en fysieke kracht zeker nog van nut zijn.

Kolbeinn Sigthorsson (25 jaar, FC Nantes)
Sigthorsson zit op een zijspoor bij het Franse Nantes en werd deze winter nog aangeboden bij Racing Genk, maar de Limburgers kozen voor Nikolaos Karelis. Bij Nantes lukt het momenteel niet zo goed, maar in het verleden bewees hij zijn kunnen wel al bij AZ (15 goals in 32 wedstrijden) en Ajax (31 goals in 80 wedstrijden). Club Brugge zou een mooie ploeg zijn om zijn carrière te herlanceren.

Dieumerci Mbokani (30 jaar, Norwich)
Misschien een controversiële optie voor Club Brugge, maar Mbokani heeft in de voorbije jaren al bewezen dat hij een team kampioen kan maken. De Congolees is een spits die er in België altijd bovenuit zal steken, maar het in het buitenland moeilijker heeft. Bij Norwich maakte hij dit seizoen ook nog maar vier doelpunten, al mocht zijn laatste doelpunt er echt wel wezen.

Obbi Oulare (20 jaar, Watford)
Oulare werd vorig seizoen voor ongeveer acht miljoen euro verkocht aan Watford, naar eigen zeggen omdat hij te vaak op de bank zat. Bij Watford haalt hij de bank zelfs niet altijd, en dus denkt de club aan een uitleenbeurt. Mogelijk heeft Oulare nu weer een beetje meer zin in de Belgische competitie.

Luc Castaignos (23 jaar, Frankfurt)
Castaignos gold in Nederland ooit als een groot talent, maar is voorlopig een beetje de eeuwige belofte. Nadat hij flopte bij Inter had hij een goeie periode bij FC Twente met 37 goals op 94 wedstrijden, maar bij het Duitse Eintracht Frankfurt wil het opnieuw niet lukken. Is hij een opportuniteit voor Club?

Baptiste Guillaume (20 jaar, Lille)
Deze Belgische spits komt uit de jeugdopleiding van Lens, maar speelt sinds dit seizoen bij Lille. Daar heeft hij het met amper vijf basisplaatsen moeilijk om door te breken. De vraag is echter of hij in de Belgische competitie meteen zijn goals zou maken. Vorig scoorde de boomlange spits welgeteld twee doelpunten. De Ligue 1 is beter dan de Belgische competitie, maar het verschil is niet immens.

Ivan Santini (26 jaar, Standard)
Standard haalde Santini deze zomer voor twee miljoen euro op, maar voorlopig komt het er nog niet uit bij de Kroaat. Het lijkt echter sterk dat Standard hem na zes maanden al terug zou verkopen, ook al brengt hij voorlopig niet wat ervan wordt verwacht. Bovendien gaat hij ook beter spelen nu de ploeg beter draait, misschien kan hij op die manier toch nog slagen in Luik.