Faes blij met Tedesco: Zijn komst is een zegen geweest voor mij

Faes blij met Tedesco: "Zijn komst is een zegen geweest voor mij"

2 mei - 15:39 Laatste update: 16:30
2

Voor de camera van Eleven DAZN was Wout Faes openhartig over zijn positie bij de Rode Duivels en de onderlinge relatie met bondscoach Domenico Tedesco. Naar eigen zeggen was de komst van Tedesco een zegen voor de centrale verdediger. 

Volgens Faes geeft Tedesco erg veel vertrouwen aan hem. "Vanaf de eerste keer we elkaar gezien hebben nam hij me apart en zei me dat hij veel potentieel zag in mij", aldus de verdediger van Leicester City. "Hij zei me: 'Dit is de manier waarop ik wil dat je speelt', en die dynamische stijl ligt me ook wel."

Ondertussen is er een gewoonte ontstaan tussen Faes en de bondscoach om voor de wedstrijd samen beelden van de tegenstander te bekijken. "Dan zegt hij welke kwaliteiten de tegenstander heeft en wat hij verwacht. Duidelijkheid en vertrouwen zijn twee belangrijke woorden", zegt Faes. 

Onder Roberto Martínez vond Faes blijkbaar moeilijker z'n draai bij de nationale ploeg. "Ik kwam vrij laat aan en de groep was al gevormd, dan ben je altijd één van de 'nieuwere' jongens", klinkt het. "Het was moeilijker om nooit eens te mogen starten of m'n kans te krijgen, al is het logisch en begrijp ik dat Martínez meer wou terugvallen op z'n gevestigde waarden. Daarom is het voor mij een zegen geweest dat er met Tedesco een nieuwe wind kwam."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.