'Van Persie gezien als tijdelijke spits voor topclub in aanloop naar megatransfer'

'Van Persie gezien als tijdelijke spits voor topclub in aanloop naar megatransfer'

26-11-2015 17:06

Robin van Persie wordt steeds vaker in verband gebracht met een nieuwe transfer. Afgelopen zomer verhuisde de aanvaller van Manchester United naar Fenerbahçe, maar daar kan hij nog geen potten breken. Chelsea voelt wel wat voor een tijdelijke overeenkomst met de voormalig Oranje-international.

De Londenaren zien Van Persie volgens de Engelse boulevardkrant The Daily Mail als tijdelijke oplossing. Chelsea bereidt namelijk 'een monsterbod' voor op Harry Kane, die aan het einde van dit seizoen de overstap naar The Blues moet maken. Vooralsnog is Kane de spits van Tottenham Hotspur, een stadgenoot van Chelsea. Momenteel staan Diego Costa, Radamel Falcao en Loïc Remy op de spelerslijst van Chelsea. Costa, Falcao en Remy waren dit seizoen samen goed voor slechts vier competitiedoelpunten. Dat is niet voldoende, stelt de tabloid.

Van Persie moet daar verandering in brengen en Chelsea tijdelijk van goals voorzien, alvorens Kane als grote man naar de club komt. In het verleden speelde Van Persie voor United en Arsenal. The Guardian meldt dat Van Persie weleens de nieuwe - tijdelijke - spits van Chelsea kan worden en kan terugkeren in de Premier League. De aanvaller liet al weten dat er in de media veel gesproken wordt over een transfer, maar dat er nog geen aanbieding ligt.