Ex-speler zorgt mee voor het verschil in Racing Genk - Charleroi

28-08-2015 22:14

Racing Genk heeft de eerste wedstrijd van speeldag zes gewonnen. Op eigen veld versloeg het Charleroi met 2-0. Uitgerekend ex-Zebra Sébastien Dewaest bezegelde het lot van Charleroi

Veel viel er in de eerste helft niet te beleven. Pas vlak voor het rustsignaal brak Julien Gorius de ban. Vanuit een scherpe hoek trof hij raak. Bij de goal ging Charleroi-doelman Nicolas Penneteau niet vrijuit. Wat viel er nog te onthouden van de eerste helft? Weinig, enkel dat Racing Genk nog voor het kwartier twee keer moest wisselen. Bryan Heynen en Derrick Tshimanga vielen geblesseerd uit.

Na de rust werd het spelbeeld er in de Cristal Arena niet veel beter op. De foute passes volgden elkaar in sneltempo op. Vooral Charleroi zakte door de ondergrens. Tien minuten voor tijd viel de definitieve beslissing, toen Dewaest er 2-0 van maakte.

Genk langs STVV

Die andere ex-Zebra, Neeskens Kebano, stond trouwens bij Genk niet op het scheidsrechterblad. Dieumerci N'dongala, die in beeld is bij Genk, ontbrak dan weer bij Charleroi. "Een blessure", klonk het vanuit Waalse kant.

Door de zege klimt Genk voorlopig naar plaats drie. Het telt nu tien punten. Dat zijn er evenveel als STVV. Die andere eersteklasser uit Limburg speelt dit weekend nog tegen Oud-Heverlee Leuven. Charleroi blijft onderaan hangen met zes punten. Voorlopig staat het nog elfde, maar daar kan dit weekend nog verandering in komen.