Anderlecht lijdt eerste puntenverlies van de competitie tegen landskampioen
Anderlecht kan geen vervolg geven aan sterke start

09-08-2015 16:24

RSC Anderlecht is er niet in geslaagd om alleen leider te worden in de Jupiler Pro League. Het leed door een 1-1 gelijkspel zijn eerste puntenverlies op eigen veld tegen AA Gent. Paars-wit startte ijzersterk aan de wedstrijd, waar het beloond werd met een doelpunt, maar na een half uur nam de landskampioen het helemaal over.

Anderlecht schoot enorm sterk uit de startblokken. Gent daarentegen werd volledig verrast en bakte er weinig van. Het grote veldoverwicht van Anderlecht werd beloond met een doelpunt van Idrissa Sylla. Voor het doelpunt hadden zowel Youri Tielemans als Steven Defour voor de openingsgoal kunnen zorgen. Maar het was Sylla die met een knap kopbaldoelpunt de score opende.

De landskampioen kwam na een half uur beter in de wedstrijd en Brecht Dejaeghere had de kans op de gelijkmaker. Anderlecht kreeg erna nog enkele kansen om de score te vergroten, maar Matz Sels zorgde ervoor dat Gent in de wedstrijd bleef. Vijf minuten voor de rust kreeg Nana Asare de mogelijkheid om met een gelijke stand te gaan rusten, maar hij schoot recht op Anderlecht-doelman Silvio Proto.

De landskampioen startte de tweede helft veel beter dan de eerste. Na een uur voetballen zorgde Laurent Depoitre voor de gelijkmaker. Hij won het duel vrij makkelijk van Leander Dendoncker en kopte de gelijkmaker binnen. AA Gent was de betere ploeg en kreeg kansen op de 1-2 via Dejaeghere en Simon. Depoitre was ook nog zeer dicht bij een doelpunt, maar Ivan Obradovic redde nog nipt. Beide ploegen moeten tevreden zijn met een punt.