Racing Genk wil nog extra spits: haalt het bekende naam naar Cristal Arena?
Limburgers willen naam die bekend in de oren klinkt

Racing Genk wil nog extra spits: haalt het bekende naam naar Cristal Arena?

29-07-2015 07:00

Racing Genk heeft met Yoni Buyens en Igor De Camargo al twee mooie versterkingen beet, maar dat zal waarschijnlijk niet genoeg zijn om echt voor de ereplaatsen mee te strijden. Voorin mag er nog wat klasse bij, en Genk scout momenteel intensief in Griekenland.

Genk zou bezig zijn met de Griek Nikolaos Karelis, een naam die velen bekend voor zal komen. De spits van Panathinaikos was namelijk ook één van de namen op het lijstje van Anderlecht, ze zagen in hem een opvolger van Mitrovic. Paars-wit koos echter voor Stefano Okaka, dus waagt Genk nu zijn kans. De fans van Club Brugge kennen hem trouwens ook, want hij scoorde dinsdagavond vanop de stip de 2-1 tegen Club.

Karelis is één van de grootste talenten in Griekenland, geen goedkope optie dus. Toch is zijn prijs ondertussen gezakt tot drie miljoen euro. Karelis is met zijn 1.73m geen al te grote spits, maar maakt wel veel goed met zijn kracht en snelheid. Vorig seizoen maakte hij uiteindelijk in alle competities samen 19 goals in 50 wedstrijden.

Patrick Janssens en Dimitri De Condé zijn momenteel in Athene om over de transfer te onderhandelen, maar voorlopig is er nog geen witte rook.