Hasi gooit de handdoek: gegeerde belofteninternational mag vertrekken
Basisplaats wordt moeilijk voor jong talent

Hasi gooit de handdoek: gegeerde belofteninternational mag vertrekken

07-07-2015 12:27

Eind vorig seizoen rees er bij Anderlecht een opvallende vraag: moet paars-wit verder met Silvio Proto, of moet het volop gaan voor de jonge Davy Roef? Door die vraag werd één ding duidelijk: de terugkerende Thomas Kaminski heeft eigenlijk geen toekomst meer bij Anderlecht.

Thomas Kaminski speelde afgelopen seizoen sterk in de Cypriotische competitie, bij Famagusta veroverde hij snel een basisplaats en werd hij een onvervalste publiekslieveling. Of Kaminski teruggaat naar Cyprus is nog niet bekend, maar hij wil in ieder geval weer elke week spelen. Dat kan niet bij Anderlecht, waar hij sinds zijn komst in 2012 amper dertien wedstrijden heeft mogen spelen. De Oost-Vlaming wil de kans krijgen om zich te tonen, voorlopig kan dat niet bij een topclub.

Hasi erkent dat probleem en weet dan ook dat hij Kaminski niet gaat kunnen houden. "Thomas wil vertrekken", geeft hij aan op Anderlecht Online. "Vorig seizoen was hij titularis in Cyprus en hij wil niet opnieuw op de bank terecht komen. Hij wil spelen. "Mijn drie doelmannen vertrekken nochtans op gelijke voet, maar Thomas zag natuurlijk ook wat Davy Roef eind vorig seizoen toonde", is de veelbetekenende commentaar.