Aston Villa-coach: Benteke klaarstomen voor Real Madrid
Trainer wil spits nog een jaar bij Aston Villa houden

Aston Villa-coach: "Benteke klaarstomen voor Real Madrid"

29-05-2015 17:51

Zoals bekend staat Christian Benteke in de belangstelling van een aantal topclubs, in het bijzonder van Liverpool. De clubs weten wat ze moeten betalen door de clausule in zijn contract (naar verluid zo’n 45 miljoen euro).

Aston Villa-trainer Tim Sherwood zei eerder al het volgende: “"Niemand kan hem tegenhouden als hij wil vertrekken. Er staat een clausule in zijn contract. Dus ze zullen dat bedrag moeten betalen, want we willen Christian niet kwijt.”

Over die clausule bestaat er nu wat onduidelijkheid. Volgens sommige bronnen zou de clausule al vervallen zijn. Maar veel maakt het niet uit voor de onderhandelingen, de club wil sowieso zijn 45 miljoen euro.

Sherwood wil zijn spits niet laten gaan en heeft nog grote plannen met Benteke. "Ik zou hem aanraden om hier te blijven. Als hij volgend seizoen 20 of 30 goals maakt en een goed EK speelt, dan kan hij mogelijk naar Real Madrid. Ik denk dat wij meer voorzetten in de zestien gooien dan om het even welk team in de Premier League en Christian leeft daarvan. Het heeft geen zin dat hij naar een club gaat waar ze dat nauwelijks doen." Liverpool trapte dit seizoen gemiddeld 17 voorzetten per wedstrijd, het op één na laagste in de Engelse topklasse.