In België had ik het misschien wat te makkelijk, ik kon doen wat ik wilde
Aanvaller praat over huidige situatie

In België had ik het misschien wat te makkelijk, ik kon doen wat ik wilde"

24-03-2015 18:03

De kans dat Michy Batshuayi de komende dagen zijn debuut voor de Rode Duivels maakt, is groot. Romelu Lukaku is geblesseerd en Christian Benteke is twijfelachtig. Batshuayi, die naar eigen zeggen gegroeid is de afgelopen maanden, hoopt alvast op een kans.

"Ik ben enorm gegroeid bij Marseille, vooral op mentaal vlak", beweert de aanvaller op Sporza. "In het begin had ik het heel moeilijk, maar uit zo'n periode leer je het meest. In België had ik het misschien wat te makkelijk. Ik kon doen wat ik wilde. De Franse competitie is veel zwaarder en professioneler. Ik heb me moeten aanpassen aan die discipline."

Batshuayi heeft alvast geen spijt, dat hij ons land vaarwel zei. "Het was de juiste transfer op het juiste moment. Ik heb ook een heel goeie coach, al is hij een beetje een gek. Hij eist een Spartaanse discipline van zijn spelers. Ik ben momenteel echt in bloedvorm, maar de andere spitsen bij de Rode Duivels zijn ook goed."

Of hij speelt tegen Cyprus en Israël wil Batshuayi  niet met zoveel woorden zeggen, maar hij droomt alvast van zijn debuut. "Ik scoor op dit moment heel gemakkelijk. Hopelijk duurt dat nog lang. Door de afwezigheid van Lukaku droom ik natuurlijk van speelminuten. Ik wil spelen en scoren.  Dat is de taak van elke spits. Waarschijnlijk zullen ze me uitspelen als joker, maar dat is normaal. Het is mijn eerste selectie."