Uitmuntende Ryan houdt Club Brugge overeind in Turijn

Uitmuntende Ryan houdt Club Brugge overeind in Turijn

27-11-2014 22:17

Club Brugge heeft bij Torino meegegraaid waarvoor het gekomen was: een punt. Door het geflatteerde gelijkspel blijven de West-Vlamingen aan kop van hun poule in de Europa League. Eén man was outstanding in de Turijnse regen: Club-doelman Mathew Ryan speelde de wedstrijd van zijn leven.

Gezien de reputatie van Torino - amper zeven doelpunten tot dusver in de Serie A - en de opstelling van Club Brugge - met drie defensieve middenvelders - verwachtte het publiek in een desolaat Olympisch Stadion zich niet aan een amusant duel.

Torino begon het best aan de wedstrijd, maar het waren wel de bezoekers die de eerste échte kans konden afdwingen. Victor Vazquez zag zijn afstandsschot echter nipt voorlangs het doel van Daniele Padelli zeilen.

De reactie van de Italianen liet niet lang op zich wachten: Josef Martinez zette een knappe één-twee op maar Mathew Ryan bracht redding. Dat zou niet voor het laatst zijn deze avond.

De Ryan-show

Na de pauze was het voor beide teams een kwartiertje warmlopen tot Torino vond dat de studieronde lang genoeg geduurd had. Eerst onderscheidde Ryan zich op een gekruist schot van de Marokkaanse Belg Omar El-Kaddouri en in de herneming hield hij met een mirakelsave Martinez van een gemaakt doelpunt.

Niet veel later moest de Socceroo weer zijn kunnen tonen op een poging van Marco Benassi. De Italianen speelden Club tureluurs, maar in de zone van de waarheid stuitte het telkens op de onklopbare Australiër.

Invaller Larrondo was in de absolute slotfase héél dicht bij de - verdiende - openingsgoal maar daar stak een ontketende Ryan met een ultieme reflex nog een stokje voor.

Club haalde na een avond vol zweten en zwoegen dan toch het verhoopte punt binnen en mag stilaan beginnen dromen van een Europese lente.

Klassement poule B:

1. Club Brugge             5 - 9

2. Torino                     5 - 8

3. HJK Helsinki            5 - 6

4. FC Kopenhagen        5 - 4