Verrassende nummer vijf verdient aandacht: En dat voor een club die te koop staat
Wim De Coninck staat stil bij het succes van KV Kortrijk

Verrassende nummer vijf verdient aandacht: "En dat voor een club die te koop staat"

26-11-2014 23:25

De bekerwedstrijd tussen KV Kortrijk en Club Brugge is door de twist rond het thuisvoordeel zijn eigen leven gaan leiden. Maar de affiche is ook het duel tussen dé twee ploegen in vorm.

Club Brugge gaat met het leeuwendeel van de aandacht lopen, door de status van topclub en de wervelende manier waarop het de laatste maanden tegenstanders wegblaast. Sinds Kortrijk eind september met 5-0 werd afgedroogd in het Jan Breydelstadion, kan het echter zelf een aardig parcours voorleggen. Winst in de beker, en achttien op vierentwintig in de competitie.

"Daar zat nog de onverdiende thuisnederlaag tegen Anderlecht tussen", herinnert Wim De Coninck zich in Sport/Voetbalmagazine. "Het is mooi van een club die te koop staat en die zijn start miste. Ook sterk van Yves Vanderhaeghe, die zondag goed wisselde en vlot de overgang maakte van assistent naar hoofdtrainer. Hij kreeg pas laat het vertrouwen toen zijn naam in beeld kwam als assistent van Hasi bij Anderlecht."

"Vanderhaeghe is ook eerlijk. Hij gaf toe dat Santini Jørgensen een slag uitdeelde en dat hij hem daarvoor aanpakte. Kortrijk had in het begin wat pech, met de blessures van De Smet en ook Poulain. Nu valt alles in de plooi."