Vanderhaeghe droomt nog niet van play-offs: “We moeten bescheiden blijven”
KV Kortrijk doet het na mindere start heel goed in de competitie

Vanderhaeghe droomt nog niet van play-offs: “We moeten bescheiden blijven”

24-11-2014 23:18

Na een negen op negen is KV Kortrijk de top vijf ingedoken. De ploeg doet het na een middelmatige start heel wat beter en mag al beginnen dromen van Play-off 1. Toch blijft coach Yves Vanderhaeghe nog bescheiden.

We zijn momenteel goed bezig en zitten in een goeie reeks. Maar we staan nu wel voor een moeilijk programma. Laten we de komende acht matchen nog maar afwachten en nog bescheiden blijven."

"Waarom zou ik een ambitie voor PO I uitspreken? We waren vooraf al tevreden met een rustig seizoen voor een eerste jaar met een debuterende hoofdcoach”, vertelt hij op Extra Time.

Slechte start

Kortrijk deed het in het begin niet al te goed. Vanderhaeghe weet waaraan dat ligt. "Toen ik in het begin van het seizoen spelers moest wisselen, had ik enkel beloften op de bank zitten. Met alle respect, maar die waren nog niet klaar om twee matchen op niveau te spelen, misschien nog geen halfuur."

"We hadden in het begin van het seizoen vijf geblesseerde titularissen. Eind augustus werd de kern in de breedte versterkt en toen ik na acht speeldagen mijn spelers recupereerde, kreeg ik er zo een sterke bank erbovenop. Kortrijk had nog nooit zo'n uitgebalanceerde groep."

"Als ik nu iemand moet vervangen, verandert er amper iets. Ik kan wisselen en weet dat mijn ploeg niet verzwakt. Ik kan zelfs Stijn De Smet inbrengen. Normaal is hij sowieso een starter bij Kortrijk, maar hij zette het seizoen in met een blessure. Maar als hij invalt, brengt hij een meerwaarde."