Celtic-huurling in selectie gedropt voor eerste EK-kwalificatiewedstrijden

Celtic-huurling in selectie gedropt voor eerste EK-kwalificatiewedstrijden

02-10-2014 13:40

De selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels tegen Andorra (10 oktober in Brussel) en Bosnië-Herzegovina (13 oktober in Zenica) is bekend. Bondscoach Marc Wilmots had vandaag een verrassing in petto: de 19-jarige verdediger Jason Denayer, die dit seizoen door Manchester City aan het Schotse Celtic Glasgow uitgeleend wordt, maakt zijn debuut in de A-selectie.

Kevin Mirallas (hamstringblessure) en Guillaume Gillet behoren tot de afvallers. Sébastien Pocognoli, Marouane Fellaini en Yannick Ferreira-Carrasco zijn er opnieuw bij, alsook doelman Jean-François Gillet en Axel Witsel. Die laatste is opmerkelijk, want Witsel sukkelt met een enkelblessure. Hij ondergaat morgen een scan en dan wordt er bekeken of de middenvelder al dan niet bij de selectie blijft.

De confrontaties tegen Andorra en Bosnië worden de eerste opdrachten voor de Duivels op weg naar het EK van 2016 in Frankrijk, vermits de eerste EK-kwalificatiewedstrijd in groep B, op 9 september in en tegen Israël, naar 31 maart werd verplaatst omwille van de onstabiele situatie daar. Zowel Andorra (1-2 tegen Wales) als Bosnië (1-2 tegen Cyprus) verloren hun eerste EK-kwalificatieduel in de groep.