Schorsing Suarez mogelijk toch korter: Kijken hoe we de straf kunnen verzachten
FIFA-official: "Het was aanvankelijk onmogelijk om de sanctie te reduceren"

Schorsing Suarez mogelijk toch korter: "Kijken hoe we de straf kunnen verzachten"

02-10-2014 11:38
4

Een opmerkelijk bericht uit Uruguay, waar een FIFA-official stelde dat de lange schorsing van Luis Suarez mogelijk alsnog gereduceerd wordt. Volgens Eugenio Figueredo, zelf ook Uruguayaan, was dit in eerste instantie niet mogelijk.

Suarez werd voor vier maanden geschorst, omdat hij tijdens het WK Giorgio Chiellini beet. Het kamp-Suarez ging in beroep, waardoor hij nu wel in onofficiële wedstrijden mag spelen. De uitsluiting tot 25 oktober bleef echter staan. Figueredo zegt nu dat er alsnog gekeken gaat worden naar een verzachting van de straf.

"Als er iets meer tijd voorbij is, dan gaan we kijken naar hoe we - politiek gezien - deze straf kunnen verzachten", vertelde de official tegen de Uruguayaanse televisiezender Channel 12. "Het was aanvankelijk onmogelijk om de sanctie te reduceren, omdat het gebaseerd was op gegronde redenen, die vanuit elke hoek ondoordringbaar waren."

"Daarom was elke poging op dat moment zinloos", doelde Figueredo op de beroepen van de advocaten van Suarez. "Maar, Suarez bevindt zich nu in een veel comfortabeler omgeving", zei hij over zijn nieuwe club FC Barcelona. De Catalanen namen de spits in de zomer over van Liverpool.