Fiorentina wacht op Club Brugge, Tielemans helpt Aston Villa aan laatste vier

Fiorentina wacht op Club Brugge, Tielemans helpt Aston Villa aan laatste vier

18 april - 21:38
11

In de Conference League zijn de twee eerste halvefinalisten bekend. Fiorentina en Aston Villa zitten bij de laatste vier. 

Fiorentina - FC Viktoria Pilsen 2-0
De Italianen speelden in Tsjechië 0-0 gelijk en maakten het donderdag in eigen huis af. Er moesten wel verlengingen aan te pas komen, want na 90 minuten stond het ook in Italië nog altijd 0-0. Nicolás González en Cristiano Biraghi maakten uiteindelijk het verschil. In de halve finale speelt Fiorentina tegen Club Brugge of PAOK. 

Lille - Aston Villa 2-1* 
Aston Villa had de heenmatch gewonnen met 2-1. Nu werd het ook in Frankrijk 2-1, maar ditmaal in het voordeel van Lille. Uiteindelijk moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen. Tielemans zette de eerste van Aston Villa om. Terwijl Bentaleb de eerste van Lille onbenut liet. Bailey (ex-KRC Genk) miste even later namens de bezoekers, maar doordat Andre (Lille) ook nog faalde vanaf elf meter was het Aston Villa dat kon vieren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.