PAOK-Club Brugge: “Dan gaan die Hooligans hun eigen spelers viseren”

PAOK-Club Brugge: “Dan gaan die Hooligans hun eigen spelers viseren”

18 april - 17:42
1

Met Club Brugge op het punt om een Europese halve finale te bereiken, roept het herinneringen op aan 1992, toen de club voor het laatst zo ver kwam. Vijf iconen uit dat gedenkwaardige jaar blikken vooruit op de wedstrijd in de Conference League.

Voormalige spelers als Borkelmans, Cossey, Staelens en Van Der Elst, delen hun inzichten over het verleden én het heden in een interview met Het Nieuwsblad. Ze benadrukken het belang van een sterke start in de confrontatie met PAOK Saloniki

Volgens Vital Borkelmans is het cruciaal om de eerste twintig minuten te overleven, omdat de Griekse fans mogelijk hun eigen spelers zullen viseren als Club Brugge de openingsfase zonder kleerscheuren doorkomt. “Die hooligans gaan dan hun eigen spelers viseren. Dan is de sfeer plots een voordeel”, aldus Borkelmans.

Hugo Broos herinnert zich een agressieve sfeer tijdens eerdere Europese wedstrijden en benadrukt het belang van de twaalfde man, terwijl Lorenzo Staelens waarschuwt voor het geven van hoop aan de tegenstander. “Om in te pikken op wat Vital zei,” klinkt het bij Staelens, “de eerste minuten worden effectief de belangrijkste. Je mag die Grieken vooral geen hoop geven.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.