De Rossi blijft Lukaku vertrekt? ‘Overstap naar Roma kost 85 miljoen’

De Rossi blijft Lukaku vertrekt? ‘Overstap naar Roma kost 85 miljoen’

18 april - 18:26 Laatste update: 18:41

AS Roma heeft aangekondigd dat coach Daniele De Rossi zijn rol zal behouden na het lopende seizoen, wat gevolgen kan hebben voor de toekomst van Rode Duivel Romelu Lukaku

De Rossi heeft sinds zijn aanstelling in januari een positieve impact gehad op de club, waardoor ze zijn gestegen naar de vijfde plaats in de Serie A en zich hebben geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. 

Met een langetermijnproject voor ogen zullen er echter moeilijke beslissingen genomen moeten worden over de selectie, waarbij Lukaku's naam naar voren komt als een mogelijke vertrekoptie, zo meldt La Gazzetta dello Sport.

Volgens het Italiaanse dagblad wordt Lukaku's toekomst bij Roma beïnvloed door puur economische argumenten. "In juni keert hij terug naar Chelsea en de zij vragen €43 miljoen voor hem om komende zomer bij Roma te komen spelen. Tel daar zijn salaris bij op en Lukaku's verblijf in de hoofdstad zou Roma bijna €85 miljoen kosten", legt La Gazzetta uit. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.