Man of the Match van Anderlecht blij met goals: ''Het werd tijd''

Man of the Match van Anderlecht blij met goals: ''Het werd tijd''

18-12-2016 22:43

Anderlecht zette AS Eupen zondag met veel gemak opzij: 4-0. Leander Dendoncker blonk uit met twee goals en werd ook nog eens uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. De middenvelder van paars-wit was uiteraard zeer content met zijn prestatie.

Dendoncker nam de 2-0 en 3-0 voor zijn rekening. Het waren direct zijn eerste twee treffers van het seizoen. De goals deden hem deugd. "Scoren is altijd leuk, zeker omdat het mijn eerste goals van het seizoen zijn. Het werd tijd dat ik scoorde en daarom ben ik blij. Maar natuurlijk is de overwinning van de ploeg het belangrijkste'', zo liet Dendoncker na afloop weten aan Sporza.

De Rode Duivel was echter ook lovend over de teamprestatie. ''We proberen elke tegenstander vanaf de start bij de keel te grijpen, vanavond ook. Zo hebben we in de eerste helft veel kansen gecreëerd, ik denk dat dit een ruim verdiende overwinning is'', aldus Dendoncker.

Hij ziet ook dat Anderlecht als collectief aan het groeien. ''We vechten voor elkaar. Dat was in het begin van het seizoen misschien niet zo, omdat we elkaar nog wat aan het zoeken waren. Onze verdediging begint er ook te staan, we geven weinig weg. Hierop kunnen we verderbouwen'', luidden de positieve woorden van Dendoncker.