Westerlo laat 'Kroatische Gareth Bale' meespelen in oefenwedstrijd

Westerlo laat 'Kroatische Gareth Bale' meespelen in oefenwedstrijd

10-11-2016 10:45

Tijdens de interlandbreak spelen de Belgische ploegen oefenwedstrijdjes om de conditie op peil te houden. Westerlo gebruikt die matchen ook om een nieuwe speler te testen. Tegen het Nederlandse Sparta (0-1 verlies) dook Petar Misic op.

Het Nieuwsblad meldt dat Misic één helft heeft mogen spelen tegen de Nederlanders. Het gaat om een Kroatische middenvelder die geboren is in Duitsland. Hij kreeg zijn opleiding bij het bescheiden Cibalia, maar in 2013 mocht hij tekenen bij Dinamo Zagreb. Dat werd echter geen succes. Hij speelde nooit een wedstrijd voor de Kroatische topclub. Nu ligt de voormalige jeugdinternational onder contract bij RNK Split, ook al uit Kroatië.

Misic moet een extra optie op het middenveld worden voor coach Jacky Mathijssen, hij kan zowel centraal als op de vleugel spelen. Het is echter nog niet zeker dat Misic ook daadwerkelijk een contract zal mogen tekenen bij Westerlo. De 22-jarige middenvelder wordt met enige zin voor overdrijving ook wel de Kroatische Gareth Bale genoemd.