Tienkoppig Club Brugge kraakt in de extra tijd tegen Fiorentina

Tienkoppig Club Brugge kraakt in de extra tijd tegen Fiorentina

2 mei - 23:00 Laatste update: 23:09
84

In de halve finales van de Conference League speelde Club Brugge donderdag een meer dan degelijke partij, maar in de slotfase kraakte Blauw-Zwart dan toch. Fiorentina haalde het met 3-2. 

Voor de match moest Hayen een knoop doorhakken, Jackers of Mignolet. De trainer van Club Brugge koos voor de man die de voorbije wedstrijden in het doel stond. Mignolet moest dus plaatsnemen op de bank. Daar kreeg hij het gezelschap van Vetlesen. De Noor moest plaatsruimen voor Odoi. Hayen koos immers voor twee defensieve middenvelders, want ook Onyedika startte. Bij de thuisploeg begon Kouamé (ex-RSC Anderlecht) op de bank.

Thiago zorgde voor het eerste speldenprikje, maar Fiorentina nam de match daarna meteen in handen en kwam ook snel op voorsprong. Na vijf minuten kreeg Sottil veel te veel ruimte. Hij kwam naar binnen en gunde Jackers geen verhaal. Meteen daarna had Gonzalez de kans op de 2-0, maar de Argentijn speelde een dramatische eerste helft en spaarde Blauw-Zwart. Dat zou hij nog een paar keer doen voor de pauze.

Vanaken vanaf elf meter
In de twaalfde minuut viel de bal plots voor de voeten van Thiago. De Braziliaan had de 1-1 aan de voet, maar raakte niet voorbij de doelman. Thiago gaf evenwel niet op en zorgde voor geharrewar. Daarbij kreeg Biraghi de bal tegen de hand. De VAR had dat gezien en de scheidsrechter ging naar de beelden kijken. Daarna besliste Oliver om de bal op te stip te leggen. Vanaken klaarde de klus en zorgde dan toch voor de gelijkmaker.

Na de 1-1 leek Fiorentina niet echt onder de indruk. Zonder groots te spelen werden de Italianen weer baas en de kansen volgden. Gonzalez wrong ze vakkundig de nek om. Club Brugge hield stand, maar nadat Meijer de bal weggaf, kwam het toch weer op achterstand. Bonaventura haalde uit, Jackers kon niet klemmen en Gonzalez miste zijn omhaal. Helaas voor Club Brugge kwam de bal tot bij Belotti. Die draaide zonder problemen weg van Mechele en zette Fiorentina op 2-1. Dat was meteen ook de ruststand.

Rood voor Onyedika 
Op het uur gebeurde er plots veel. Thiago zette zich goed door en bediende Jutgla. De Spanjaard kwam niet uit met zijn voeten en zo bleef de 2-2 uit. Fiorentina kon counteren, maar Onyedika brak die onnodig aan de middenlijn af. Dat kwam de middenvelder van Club Brugge op geel te staan. Even voordien had Onyedika al geel gekregen. Het was dus zijn tweede gele kaart en rood volgde. Club Brugge moest met tien man verder.

Belotti kon meteen na de uitsluiting tekenen voor de 3-1, maar liet het na. Spileers verloor daarna geen tijd en knalde de bal naar voren. Daar vond hij Thiago. De Braziliaan lette beter op dan Ranieri en zette zowaar overhoeks de 2-2 op het bord. Club Brugge plots van de hel naar de hemel dankzij zijn spits. Club Brugge leek daarna stand te houden, maar bij het ingaan van de extra tijd kraakte het toch. Nzola trof eerst de paal, maar kon daarna de 3-2 alsnog op het bord krijgen. Zuur voor Club Brugge, maar de finale halen kan nog. Volgende week woensdag moet het gebeuren in eigen huis.