Mannaert over Hayen bij Club Brugge: “Niemand had dit succes zo verwacht”

Mannaert over Hayen bij Club Brugge: “Niemand had dit succes zo verwacht”

2 mei - 21:01 Laatste update: 21:13

Vincent Mannaert, de scheidende CEO van Club Brugge, is meegereisd naar Firenze om de halve finale van de Conference League tussen Fiorentina en Club Brugge te bekijken. Interim-trainer Nicky Hayen is bezig aan een zeer degelijke periode. Mannaert geeft zijn mening over Hayen.

Mannaert legt uit dat de aanstelling van Hayen als interim-trainer van Club Brugge door Bart Verhaeghe en Bob Madou is besloten. “Niemand had overigens verwacht dat dit zo positief zou uitdraaien. Vooral die gedeelde eerste plaats in de Champions' Play-offs had niemand verwacht”, citeert Het Nieuwsblad Mannaert.

Mannaert vertelt verder over Hayen als trainer bij Club Brugge. “Wat mij opvalt, is dat hij allerminst onder de indruk is. Niet van de spelers met wie hij nu moet werken en niet van de tegenstanders. Altijd rustig en analytisch, of hij nu tegen een 17-jarige praat of tegen Hans Vanaken. Of de tegenstander nu Deinze is of Fiorentina”, geeft Mannaert aan.

Hayen was aan het einde van vorig seizoen nog de assistent van Rik De Mil bij Club Brugge. Volgens Mannaert werkt Hayen nu hetzelfde bij Club Brugge zoals hij bij Club NXT deed. Dezelfde accenten, dezelfde benadering. Hij is volledig zichzelf gebleven. Dat is één van zijn sterke punten. Hij ként de club ook”, besluit Mannaert.