'Deschacht in de penarie, parket vervolgt verdediger als enige van de vier'

'Deschacht in de penarie, parket vervolgt verdediger als enige van de vier'

28-09-2016 07:00

Het ziet er steeds slechter uit voor Olivier Deschacht. Er zou met het gokaccount van de verdediger namelijk ingezet zijn op een verlieswedstrijd van Anderlecht. Dat terwijl hij zelf op het wedstrijdblad stond.

Deschacht is als enige van de vier gokkende profvoetballers betrapt op het inzetten van een verlieswedstrijd van zijn eigen ploeg. Het zou gaan om het Champions League-duel tegen Paris Saint-Germain, dat met 0-5 werd verloren. Deschacht zat negentig minuten op de bank, maar dus wel op het wedstrijdblad. Zijn gokje is daarom strafbaar, aangezien de verdediger niet op voorhand wist of hij zou invallen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Het zou gaan om een bedrag van 50 euro. Daarnaast is er ook nog op andere wedstrijden van die Champions League-speeldag ingezet. Deschacht zelf mag nog steeds niet reageren, maar blijft benadrukken dat het om zijn broer Xavier gaat. Desondanks hangt er hem een serieuze boete boven het hoofd van 600 tot 600.000 euro. Daarnaast moet hij vrezen voor een celstraf tot vijf jaar en kan de KBVB hem schrappen van de bondslijsten.

Drie anderen
De drie andere verdachte voetballers - Laurent Henkinet (Waasland-Beveren), Knowledge Musona (Oostende) en Tuur Dierckx (Antwerp) komen er mogelijk enkel met een boete vanaf. Zij gokten enkel op winst van hun ploeg, waardoor het parket oordeelde dat een verder onderzoek niet noodzakelijk is. Eind oktober moeten zij zich wel verantwoorden voor de Kansspelcommissie.