Gent vergeet resem kansen af te werken en speelt gelijk tegen Braga

15-09-2016 22:57

AA Gent heeft de eerste groepswedstrijd van de poulefase niet winnend kunnen afsluiten. De Buffalo's speelden ondanks een droomstart met 1-1 gelijk tegen Sporting Braga. Gent kreeg nochtans genoeg kansen, maar vergat telkens te scoren.

AA Gent begon zeer sterk aan de wedstrijd met bijzonder hoge pressing. Dat resulteerde in een vrije trap én een doelpunt van Danijel Milicevic. De middenvelder knalde de bal onhoudbaar in doel. Braga leek onmachtig, maar kwam toch steeds beter in de partij.

Halfweg de eerste helft werd de gelijkmaker gescoord via André Pinto. Een stevige klap voor AA Gent, dat daarna nog een kopbaldoelpunt van Renato Neto onterecht zag afgekeurd worden. Het ging nog van kwaad naar erger toen Moses Simon uitviel met een blessure aan de hamstrings.

Morsen van kansen
De tweede helft werd een aantrekkelijk schouwspel met een pak kansen. Bakic van Braga kopte op de deklat, Coulibaly kreeg een groot aantal kansen. De Malinees vergat echter telkens te scoren. Het aantal kansen (en slechte passes) was na verloop van tijd niet meer op één hand te tellen. Het zorgde wel voor een leuke partij. Doelpunten werden er jammer genoeg niet meer gescoord. Het bleef uiteindelijk 1-1.

Nog in groep H kon Shakhtar Donetsk haar wedstrijd tegen Konyaspor winnen. Het was wachten tot de 76e minuut op een doelpunt, maar Facundo Ferreyra maakte er toch 0-1 van. Gent blijft daardoor steken op de derde plek.