'Gent pakt uit en investeert groot deel van ontvangen som Kums in vervanger'

'Gent pakt uit en investeert groot deel van ontvangen som Kums in vervanger'

25-08-2016 09:25

Het verhaal van Sven Kums bij AA Gent zit er bijna op. De Gouden Schoen staat op het punt om te vertrekken. Hij wordt verkocht aan Watford en dan meteen uitgeleend aan Udinese. Intussen speurt men bij de Buffalo's al naar een vervanger. En die mag blijkbaar iets kosten.

Gent gaat zo'n tien miljoen euro verdienen aan de transfer van Kums. Een groot deel van het ontvangen bedrag zal ook meteen geïnvesteerd worden in een opvolger. Het Laatste Nieuws meldt dat er twee namen als A-target mogen bestempeld worden: Adrien Trebel en William Vainqueur. Hein Vanhaezebrouck zou een grote fan zijn van Trebel en ziet in hem de opvolger van Kums. Standard vraagt vier miljoen euro, maar lijkt niet geneigd te zijn om hem te laten vertrekken naar een concurrent.

Vainqueur is ook een droom voor de Buffalo's. De middenvelder komt maar niet aan spelen toe bij AS Roma en zou mogen vertrekken. Het is nog maar de vraag of hij een transfer naar Gent ziet zitten. Hij liet eerder al blijken dat een terugkeer naar België eigenlijk niet echt een optie is. Daarnaast heeft hij ook een zeer hoog loon bij de Romeinen. Een loon dat Gent waarschijnlijk niet wil en kan betalen.