Anderlecht-target lijkt bij zijn club te blijven: 'Ga ervan uit dat hij blijft'

Anderlecht-target lijkt bij zijn club te blijven: 'Ga ervan uit dat hij blijft'

24-08-2016 19:50

John van de Brom denkt dat de kans dat Markus Henriksen ook na 1 september nog speler van AZ is, met de dag groter wordt. De transfermarkt is nog ruim een week open en de Noorse middenvelder, die onder meer gevolgd wordt door Anderlecht, staat nog altijd onder contract in Alkmaar. 

"Als Markus wordt verkocht, willen we een vervanger halen. Maar daar zullen we dan nog wel de tijd voor moeten hebben. Met andere woorden: als een club hem op de laatste dag van de transfertermijn nog wil kopen, gaat het niet door", vertelt Van den Brom woensdag in gesprek met het Noord-Hollands Dagblad. 

Henriksen heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij deze zomer graag een stap hogerop maakt. Eerder werd Torino aan hem gelinkt. Nu is Anderlecht de naam die rondgonst. "Inmiddels ga ik ervan uit dat hij blijft. Dat hij er nog steeds is, daar ben ik al ontzéttend blij mee, want hij is belangrijk en haalt zijn niveau van vorig seizoen", stelt Van den Brom.

"Toch houd ik er nog wel rekening mee dat hij weggaat, omdat bekend is dat bijvoorbeeld Anderlecht interesse heeft. Als Markus donderdag vier keer scoort is de kans dat hij vertrekt opeens weer een stuk groter. Zo werken die dingen."