Frankrijk elimineert lang oppermachtig Duitsland en gaat naar finale

07-07-2016 22:53

Frankrijk staat zondag in de finale van het EK in eigen land. De Fransen rekenden door twee doelpunten van Antoine Griezmann met 0-2 af met Duitsland in de halve eindstrijd.

In de eerste helft zag het er lang niet naar uit dat Frankrijk überhaupt stand kon houden tegen de ontketende Duitsers. Na een vroege kans van Griezmann was het Duitsland dat de leiding over de wedstrijd nam. De ploeg van coach Joachim Löw was zo oppermachtig dat het op een gegeven moment zelfs zeventig procent balbezit had. Kansen kwamen er ook, maar werden niet benut.

Tegen alle verwachtingen in was het Griezmann die Frankrijk op slag van rust uit een strafschop - gegeven na een handsbal van Bastian Schweinsteiger - op voorsprong schoot. Na rust moest Duitsland op jacht naar de gelijkmaker, maar dat ging niet met dezelfde overtuiging als voor rust. Opnieuw kwamen er kansen, maar opnieuw scoorde Griezmann. Na een fantastische actie van Paul Pogba en een fout van Manuel Neuer tekende de Fransman voor zijn vijfde treffer van het toernooi.

Door de 0-2 zege op de Duitsers staat Frankrijk zondag in de finale van het EK in eigen land. Tegenstander is Portugal, dat woensdag Wales uitschakelde in de halve finale.