Ronaldo en co laten België op drie minuten tijd zien hoe het moet

Ronaldo en co laten België op drie minuten tijd zien hoe het moet

06-07-2016 22:50

Portugal mag zich de eerste finalist van het EK 2016 in Frankrijk noemen. Met Cristiano Ronaldo als aanjager werd België-beul Wales met 2-0 over de knie gelegd.

In de dagen voor de halve finale tussen Portugal en Wales stond alles in het teken van Gareth Bale versus Cristiano Ronaldo, de twee sterren van Real Madrid. Op het veld in Lyon kwam daar aanvankelijk weinig van terecht. Portugal en Wales maakten er een bar slechte eerste helft van, waarin beide ploegen vrijwel niets wisten te creëren. Als er dan toch sprake was van een gevecht tussen Bale en Ronaldo, won de Welshman op punten.

Na rust werd het alsnog een stuk leuker, mede dankzij Ronaldo. De Portugese superster schoot uit de startblokken in de tweede helft en was na vijftig minuten ook de maker van de 1-0. Ronaldo torende bij een corner boven alles en iedereen uit, om vervolgens de bal steenhard tegen de touwen te knikken. Het was de negende EK-treffer van Ronaldo, een evenaring van het EK-record van Michel Platini. Twee minuten na de openingstreffer was de halve finale plotseling beslist. Ronaldo schoot maar weer eens op doel en zag zijn poging bewust van richting veranderd worden door Nani: 2-0.

Het was en werd niet de avond van Wales, dat over zijn hoogtepunt heen leek na de sensationele overwinning op België in de kwartfinale. Dat kwam mede door de afwezigheid van Aaron Ramsey, die een schorsing uitzat. In de slotfase viel er nog een handvol kansen te noteren, maar het bleef bij 2-0. De Portugezen zijn daardoor de eerste finalist op het EK in Frankrijk. Duitsland en Frankrijk maken donderdagavond uit wie de tweede finalist wordt.