Duitsland klopt Italië na krankzinnige strafschoppenreeks

02-07-2016 23:50

Duitsland heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de halve finale van het EK. Italië werd na penalty's verslagen. Na negentig minuten spelen stond het 1-1. Frankrijk of IJsland is aanstaande donderdag de tegenstander.

De eerste helft in Bordeaux was er vooral een voor de tactische fijnproevers. Veel uitgespeelde kansen waren er niet. Na de rust werd de clash tussen de twee grootmachten een stuk boeiender. Eerst was het Alessandro Florenzi die Thomas Müller op wonderbaarlijke wijze van de openingstreffer afhield. Op de doellijn keerde de vleugelspeler een inzet van Müller met zijn hak.

Niet veel later was het alsnog raak. Jonas Hector stoomde op aan de linkerzijde en gaf voor. De van richting veranderde inzet belandde voor de voeten van Mesut Özil, die de bal achter Gianluigi Buffon werkte: 1-0. Die Mannschaft leek af te stevenen op een zuinige zege, maar in de 78e minuut ging de bal op de stip aan de andere kant van het veld. Jerome Boateng maakte op onbegrijpelijke wijze hands en Leonardo Bonucci mocht aanleggen vanal elf meter: 1-1.

Na een verlenging zonder doelpunten - Italië kon niet meer, Duitsland kreeg geen uitgespeelde kansen meer - moest een penaltyserie gaan uitmaken wie in de halve finale de tegenstander wordt van Frankrijk of IJsland. Simone Zaza, Graziano Pellè, Bonucci (Italië), Müller, Özil en Bastian Schweinsteiger (Duitsland) misten tijdens een krankzinnige strafschoppenreeks. Matteo Darmian werd uiteindelijk de schlemiel. Manuel Neuer keerde zijn inzet en Hector schoot vervolgens wél raak.