'Club Brugge heeft gewenste vervanger voor Simons eindelijk beet'

'Club Brugge heeft gewenste vervanger voor Simons eindelijk beet'

01-07-2016 06:00

Club Brugge mag binnenkort een nieuwe aankoop voorstellen. Volgens het Spaanse Marca zal Tomas Pina snel zijn handtekening zetten onder een vierjarig contract. De middenvelder komt over van Villarreal CF. Enkel de medische testen dienen nog afgewerkt te worden.

De 28-jarige Spanjaard was de voorbije drie jaar een vaste waarde bij de Spaanse subtopper. Zo kwam Pina vorig seizoen tot 27 optredens bij de geelhemden. Als zijn medische testen niets verontrustends aan het licht brengen, zal Pina een contract tekenen voor vier seizoenen. 

Marca meldt dat Club Brugge zo'n drie miljoen euro betaalt voor haar aanwinst. Vooral het vooruitzicht om Champions League te kunnen spelen met Blauw-Zwart zou de middenvelder overhaald hebben. De Bruggelingen treden komend seizoen immers rechtstreeks aan in de poulefase van het kampioenenbal.

Als alles afgerond wordt, heeft Club Brugge eindelijk de beoogde vervanger voor Timmy Simons beet. De Brugse aanjager op het middenveld breit wel nog een extra seizoen aan zijn lange carrière, maar kan geen drie wedstrijden op één week meer aan. Eerder polste het Brugse bestuur onder meer bij Thibault Moulin, maar de Franse middenvelder verkoos het Legia Warschau van Besnik Hasi.