'Standard doet weer zaken met Griekse topclub en huurt verdediger'

'Standard doet weer zaken met Griekse topclub en huurt verdediger'

27-06-2016 14:37

Standard Luik-trainer Yannick Ferrera wilde nog een paar versterkingen toevoegen aan zijn kern en het bestuur is bezig om zijn wens in te willigen. De Rouches staan op het punt om opnieuw een deal met het Griekse Olympiakos Piraeus te voltooien. Dat meldt La Dernière Heure.

Konstantinos Laifis is volgens de krant op weg naar Standard. De Luikenaars zouden de 23-jarige centrale verdediger voor één seizoen huren van de Griekse landskampioen. Standard ziet in hem een vervanger voor Milos Kosanovic. De Serviër blesseerde zich tijdens de laatste match van het afgelopen seizoen en is nog maanden out met een zware knieblessure.

Laifis is een achtvoudig international van Cyprus en stond tijdens de twee EK-kwalificatieduels tegen de Rode Duivels beide keren in de basis. Olympiakos Pireaus nam hem onlangs voor 600.000 euro over van het Cypriotische Anorthosis Famagusta, maar laat de aanwinst direct op uitleenbasis naar Standard gaan.

Het is niet de eerste keer dat beide partijen samen zaken doen. Standard huurde vorig seizoen al Sambou Yatabaré en Giannis Maniatis van Olympiakos, terwijl Matthieu Dossevi van de Grieken werd gekocht.