Doelpunt in slotminuten doet Iers feestje losbarsten; nu wacht galamatch

22-06-2016 22:55
2

Robert Brady is de nieuwe Ierse held. De middenvelder van Norwich City trapte in de tweede helft de winning goal binnen tegen Italië. Het bleef 0-1.

De Ieren hadden een overwinning op Italië nodig om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Die mogelijkheid lag er, want de al als groepswinnaar geplaatste Italianen traden met een B-ploeg aan. Zo zaten onder meer Gianluigi Buffon, Daniele de Rossi en Graziano Pellè op de bank. Ierland was in de eerste helft ook de bovenliggende partij en kreeg enkele goede kansen.

Onder meer Jeff Hendrick (afstandsschot) en Daryl Murphy (kopbal) waren dicht bij een doelpunt. Na rust liet Italië zich ook wat meer zien, met een volley van Simone Zaza en een schot van Lorenzo Insigne (paal). Ierland slaagde er uiteindelijk toch nog in om te scoren. Robbie Brady kopte in de slotfase raak, waardoor Ierland als derde doorgaat naar de achtste finales.