Zwitserland voegt zich bij Frankrijk en gaat door naar achtste finales

Zwitserland voegt zich bij Frankrijk en gaat door naar achtste finales

19-06-2016 22:49

Zwitserland en Frankrijk hebben in de laatste groepswedstrijd de punten gedeeld. In een bij vlagen leuk duel hielden beide landen elkaar keurig in evenwicht (0-0).

Voor Frankrijk stond in Lille, waar het veld er dramatisch bij lag, alleen nog de eerste plaats in de groep op het spel. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps had zich in de voorgaande twee duels immers al geplaatst voor de achtste finales. Zonder ster Dimitri Payet (rust) en Olivier Giroud, maar met André-Pierre Gignac in de punt van de aanval begonnen de Fransen aan het duel.

De Zwitsers hadden vier punten vergaard uit hun eerste twee duels en zouden zelfs bij een nederlaag nog door kunnen gaan in het toernooi, afhankelijk van de uitslag van het duel Roemenië - Albanië. Een salonremise leek vooraf dan ook tot de mogelijkheden te behoren, maar daar leek geen sprake van. Beide ploegen gingen namelijk vol op de aanval en dat leverde behoorlijk wat kansen op.

Lat
Zo was de bedrijvige Paul Pogba de meest gevaarlijke speler namens Frankrijk. De Juventus-ster teisterde het Zwitserse doel met harde afstandsschoten en raakte zelfs de lat. Pogba stond echter bijna ook aan de basis van een Zwitserse openingsdoel, nadat hij bijna zijn eigen doelman Hugo Lloris passeerde. 

Na rust kwam Zwitserland wat beter voor de dag en trok Frankrijk zich wat meer terug. Toch was de grootste kans nog voor invaller Payet, die met een geweldige volley de lat raakte. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor Frankrijk als groepswinnaar doorstroomt naar de achtste finales. Zwitserland doet dat als tweede.