Strijdend IJsland geeft in extremis twee punten uit handen tegen Hongarije

18-06-2016 19:52

IJsland heeft zaterdagavond een overwinning uit handen gegeven in de slotfase van het duel met Hongarije. In de 88e minuut tekende Mar Saevarsson met een eigen doelpunt voor de 1-1. Voor de rust had Gilfy Sigurdsson de 1-0 gemaakt vanaf de penaltystip.

Eerder deze week verbaasde IJsland vriend en vijand door Portugal op 1-1 te houden. Hongarije boekte dinsdag zelf ook een verrassende uitslag (2-0 winst op Oostenrijk). Op het fysieke spel van de IJslanders leken de Hongaren zaterdagavond geen antwoord lange tijd geen antwoord te hebben.

Met onder meer Kolbeinn Sigthórsson (ex-Ajax) in de basis kwam de EK-debutant op slag van rust op voorsprong. Hongarije-cultheld Gabor Kiraly beging volgens scheidsrechter Karasev een overtreding in zijn eigen strafschopgebied en de bal moest dan ook op de stip. Specialist Sigurdsson (Swansea City) faalde niet. Na de rust was er weinig actie meer voor beide doelen. In de absolute slotfase ging het alsnog mis voor het strijdvaardige IJsland. Saevarsson tikte een voorzet ongelukkig in eigen doel: 1-1.

Door de remise heeft IJsland nu twee punten uit twee duels. Hongarije, waar Roland Juhasz (ex-Anderlecht) in de basis stond, heeft er vier en gaat daarmee aan kop. Om 21.00 uur staat de confrontatie tussen Portugal (één punt) en Oostenrijk (nul punten) op de rol.